RSS

Cafeaua, un aliment sanatos?

30 mai

Veşti bune pentru iubitorii de cafea! Cafeaua, în mod greşit, a fost găsita vinovata de a fi nesănătoasa dar acum este acum din nou pe lista de alimente sănătoase. Aceasta a rezultat după studii efectuate utilizînd cafea naturală în anumite ţări europene şi SUA, pe perioadă îndelungată de timp. Testele şi experimentele au implicat peste 130 000 de persoane.
În conformitate cu raportul dat de grupul internaţional de cercetare de la Harvard Medical School şi Universitatea din Madrid, persoanele care beau 2-3 ceşti de cafea în fiecare zi au mai puțin cu 30% sanse de a avea boli cardiovasculare. De asemenea, studiul a constatat ca iubitorii de cafea au fost mai activi sexual decât cei care nu beau această băutură.
În plus, cercetătorii de la Harvard spun ca un consum moderat de cafea reduce riscul de diabet în mod semnificativ.
Şi în cazul în care aceasta nu este de ajuns, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Arizona au constatat că o ceasca de cafea îmbunătățeste semnificativ activitatea intelectuală şi memoria. Ce e curios, cafeaua este deosebit de buna pentru seniori. Trei ceşti de cafea pe zi ajută in mod natural îndepărtarea de Alzheimer (senilitate).
Oamenii de ştiinţă au descoperit o altă particularitate – depinde de gene daca o ceasca de cafea este rea sau buna pentru sănătatea noastră. Faptul acesta a fost descoperit de către grup international de experţi in sănătate de la Universitatea din Costa Rica, Universitatea din Toronto şi Harvard School of Public Health. În timpul experimentelor au găsit o genă care reglementează defalcarea de cafeină. Există două variante ale genei – „rapida” şi „lenta”. Cafeina este absolut benefic pentru cei fericiţi să aibă gene „rapide”. Cei cu gene „lente” ar trebui să fie atenți cum răspunde organismul la cafea. Dar, si aşa oamenii de ştiinţă spun ca 1-2 ceşti de cafea pe zi nu vor face rău nimănui.

Reclame
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: