RSS

Cel mai bun vin alb sec din lume

30 mai

SOLO QUINTA

Verdictul a fost dat la “Vinalies Internationales”, cel mai prestigios concurs din Franta si unul dintre cele mai importante din domeniu. În total, trei soiuri românesti au obtinut medalii de aur si argint.

Cel mai bun este totusi cel alb si nu o spun niste profani, ci 100 de degustatori internationali.

Marii somelieri ai lumii au votat extrem de extaziati vinul românesc din podgoria Recas drept cel mai bun din cele 3.300 de licori prezente în concurs.

Dupa ce a gustat din licoarea minune, ministrul Agriculturii a dat frâu liber imaginatiei.

“Este precum o doamna, un model, un fotomodel, care este îmbracata în catifeaua chinezeasca rosie care uneori îi aluneca de pe picior”, spune Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii.

Specialistii au acordat cea mai înalta distinctie primita vreodata de România unui cupaj de 5 soiuri de vita de vie, obtinute în Banat.Medalie de aur a luat si podgoria Murfatlar, iar Feteasca Neagra de Segarcea a obtinut argintul.

Vinul vedeta de la Recas este obtinut din via întinsa pe doua dealuri. Practic, strugurii sunt rasfatati toata ziua de razele soarelui. Clima este similara cu cea din zona Bordeaux, iar solul este pietros, bogat în fier. În România doar 206.000 de hectare din totalul de 9 milioane sunt cultivate cu vita de vie.

Dupa premiul obtinut la Paris in concursul „Vinalies Internationaes 2011”, Ministerul Agriculturii a acordat o Diploma de Excelenta societatii comerciale Cramele Recas SA pentru vinul Solo Quinta 2010.

Reclame
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: