RSS

Numarul magic…:))

31 Mai


Stiinta numerelor înseamnã mai mult decât operatii, analize, etc. Numãrul detine o informatie, o vibratie, un cod, un simbol care, interpretat corect, poate dezvãlui destine, caractere, solutii si cunoastere spiritualã. Cifrele detin o fortã divinã, un mister, iar studiul lor poate conduce pe cãrãri nebãnuite.
În trecut, pentru cifre nu existau simbolurile de azi si pânã la aparitia cifrelor arabe se foloseau literele care aveau si însemnãtate numericã.
Numerologia opereazã cu numerele de la 1 la 9, la care se adaugã numerele maestre (11, 22, 33, 44) dar, pe lângã acestea, mai sunt o multime de numere compuse.
Din multele numere compuse numãrul 13 este un numãr controversat.
În numerologie numãrul 13 este considerat ca fiind 4 (1+3). Numãrul 4 nu este ales la întâmplare: 4 elemente (aer, apã, foc, pãmânt); la Tarot sunt: cupe, bâte, spade si monede; 4 aripi ale morii; 4 puncte cardinale; omul în totalitatea sa este format din spirit, suflet, luminã si trup; numele JEHOVAH (JHVH); crucea sfântã, etc.
Totusi, de unde vine legãtura lui 13 cu ghinionul ?
Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstitie a nr. 13, dar la ei aducea noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii care duce la viata eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.
Pe vremea romanilor, a apãrut si superstitia negativã a numãrului 13.
La crestini, la Cina Cea de Tainã au fost 12 invitati (Apostolii). Dar a venit si al 13-lea – Iuda Iscariotul, care l-a trãdat pe Iisus.
Prin prisma Kabbalei si a Tarotului numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate si nu de un sfârsit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vietii pe Terra, dar începutul unei alte vieti pe alte planuri.
Ca numãr , 13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însusi si la nr. 1; el nu se raporteazã decât la el însusi si la Divinitate/Puterea Supremã (care este reprezentatã de numãrul 1). În unele cãrti, 13 este socotit si autodistrugãtor. Acest numãr 13, ca si combinatiile de numere în care el se regãseste, se pare cã atrage si acumuleazã o serie de vibratii autodistrugãtoare asupra oamenilor care-l au în matricea lor numerologicã.
Oamenii nãscuti în data de 13 sunt harnici, constiinciosi si disciplinati, care-si realizeazã telurile propuse lent, dar sigur. Sunt însã introvertiti si putin comunicativi si tind sã ia decizii fãrã a tine seama de pãrerea colaboratorilor ; de obicei ei manifestã împotrivire si neîncredere fatã de tot ce altora li se pare facil.
Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor si el conduce la superstitii.
Viata multor oameni a fost marcatã de acest numãr 13.

Putini stiu ce rol a jucat numarul 13 în viata lui A.S. Puskin (n. 26 mai 1799), care a fost un om deosebit de superstitios. Când el avea 13 ani, se nãstea Natasa Goncearova, aleasa inimii lui. Cãsãtoria lor a avut loc la 18 febr. 1831. Dacã anul 1831 se împarte în douã, acest an indica 18 (vârsta miresei ) si 31 (vârsta mirelui). Iar 31 este inversul lui 13 ! Cifra 13 a urmãrit si descendentii poetului. Fiul lui cel mare, colonelul Alexandr Alexandrovici s-a aflat la comanda regimentului 13 de husari, apoi a fost avansat la gradul de general si a comandat brigada I din divizia a 13-a de cavalerie. Generalul a avut 13 copii. Fiica cea micã a poetului a murit în anul 1913.
Si numarele 26 (13×2), 27 si 37 au avut tangentã cu evenimentele din viata poetului.
Pe 26 ian.1837 Puskin a trimis o scrisoare baronului Dantes prin care îl provoca la duel. Pe 26 nov.1863 moare sotia lui. Enigmatic sau nu acest joc de cifre: într-o zi de 26 se naste poetul, iar sotia sa moare într-o zi de 26. Într-o zi de de 27 s-a nãscut sotia lui , într-o zi de 27 a fost rãnit mortal alesul inimii ei.
Nu se stie dacã poetul a avut sau nu vreo presimtire în legãturã cu tragicul lui sfârsit. Cert este cã el a fost puternic marcat de ceea ce i-a prezis o ghicitoare: ” va trãi mult dacã la varsta de 37 ani nu va avea un necaz pricinuit de un cal alb, un cap alb sau de un om alb si de acestia trebuie sã se ferascã”.
În mai 1836, din Moscova el scria sotiei sale : ”Este ultima mea scrisoare, alta nu vei mai primi ”. Asa a si fost…
Pe lângã faptul cã a fost unul dintre cei mai mari lirici ai literaturii universale, pe lângã firea lui extrem de superstitioasã, Puskin a fost si un tainic prezicãtor. Se spune cã el a prezis cu exactitate nu numai revolutia din 1917.
Poate cã aceastã înclinatie a poetului provine din zestea sa geneticã, cãci strabunicul sãu din partea mamei a fost un sclav negru (Abraham Petrovici Hanibal). Acesta, fusese cumpãrat din Constantinopol de cãtre ambasadorul Rusiei si botezat la 11 ani de Petru I si regina Poloniei. Prin grija nasului sãu, fostul sclav Abraham urmase o scoalã militarã în Franta si apoi a avut o zbuciumatã carierã militarã.

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Mai 31, 2011 în Storybox

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: