RSS

Misterul obeliscurilor…

15 iun.

Obeliscul (lat. obeliscus, grec. ὀβελίσκος = columnă cu vârf ascutit) este o columnă verticală de piatră, care se termină cu un vârf piramidal. Obeliscul are o formă arhetipală unică, este un simbol al puterii creatoare masculine. Conform tradiţiei, el era construit dintr-un singur bloc de piatră, avea patru feţe care se îngustau spre vârf, iar deasupra o mică piramidă numită în vechime “Piatra Benben”. Aceeaşi “Piatră Benben” este şi piatra unghiulară a piramidelor.

În perioada timpurie a Egiptului, obeliscurile erau construcţii sacre dedicate Zeului Soare–Ra, principiul masculin, ale cărui raze penetrau pământul şi astfel îl făceau să fie fertil şi plin de vitalitate. Forţa creatoare masculină a lui Ra era atât de mare încât egiptenii considerau că razele sale ajungeau până sub pământ şi făceau posibilă învierea morţilor. În timpul celei de-a cincea dinastii, Ra era atât de popular încât devenise un zeu al întregului Egipt, iar oraşul On (mai bine cunoscut nouă sub denumirea lui grecească Heliopolis) era plin de obeliscuri ridicate pentru adorarea lui.

Cu timpul faraonii nu au mai ridicat obeliscuri pentru Ra, ci pentru Osiris: “Osiris era zeul pământului, vegetaţiei şi revărsării Nilului care dădea viaţă Egiptului, zeul renaşterii, al lumii de dincolo, al ultimei judecăţii, al vieţii şi morţii. Pe măsură ce cultul său devenea tot mai popular, preoţii din Heliopolis l-au înglobat pe Osiris plini de şiretenie în ritualul de adorare, pretinzând că Osiris este nepotul lui Ra. Astfel, s-au asigurat că Heliopolis va rămâne cel mai mare centru religios al Egiptului şi al întregii regiuni mediteraneene”.

Din antichitate la societatea contemporana

Acest obicei antic de a inalta obeliscuri l-a preluat si societatea contemporană si, astfel, au fost construite obeliscuri în amintirea unor evenimente istorice sau în cinstea unor monarhi.
Obeliscurile sunt plasate astfel incat stand la baza lor, sa se observe ca sunt coliniare cu traiectoria soarelui la jumatatea anului.

Modul în care francmasoneria le utilizează azi reprezintă însă o deturnare şi o inversare a funcţiilor lor originare. Cea mai vie mărturie a obsesiei masonice pentru Egiptul antic nu este ascunsă în templele masonice, ci stă chiar în faţa ochilor noştri. Unii istorici masoni consideră chiar că încă din secolul al XVIII-lea obeliscul era pentru masoni un simbol arhitectural al lui Osiris reînviat. Unii dintre ei pretind chiar că Hiram este Osiris renăscut, şi aşa aflăm versiunea masonilor asupra fiinţei care a posedat trupul lui Osiris după reînvierea acestuia. Unul dintre simbolurile civilizaţiei egiptene, Obeliscul este azi prezent în cele mai importante puncte ale planetei.

Multi dintre noi vedem aceste coloane inalte si le admiram arhitectura insa cei care au fost interesati sa le cerceteze mai atent afirma ca ele au un scop precis, ACELA DE A ATACA ENERGETIC OAMENII. Se pare ca la o scanare cu echipament special s-au detectat in acele turnuri niste radiatii care seamana cu cele electromagnetice insa n-au nici o legatura.

In realitate, acolo, dedesubt, la baza obeliscului sunt tunele prin care “programatorii” vin si monteaza cristale. Sunt cristale cunoscute sub numele de „cristale de foc”, cristale care sunt duale, de fapt, cum le programezi sa fie, asa vor fi, fie pozitive, fie negative.

Se pare ca atacurile energetice au loc noaptea, cand campul magnetic al Terrei este mai stabil. Fiecare obelisc are propriul program de inductie mental sau altfel de atac…eh, lumea e plina de “povesti fantasmagorice”…:))

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe iunie 15, 2011 în Storybox

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: